Service hour
 • Måndag 9.00 - 18.00
 • Tisdag 9.00 - 18.00
 • Onsdag 9.00 - 18.00
 • Torsdag 9.00 - 18.00
 • Fredag 9.00 - 18.00
 • Lördag 10.00 - 15.00
 • Söndag Stängt

Kamremsbyete

A wonderful serenity taken possession into entire soul as like these sweet mornings of spring which thing of exists tence in this spot, which was the main parta

Kamremsbyte omfattar följande tjänster och komponenter:

 1. Reservdelar
 2. Byte av kamrem
 3. Byte av vattenpump
 4. Byte av frostskyddsvätska

Ett kamremsbyte skiljer sig mellan bilmärken och bilmodeller. Ring gärna till oss för mer information samt vad det kostar att byta kamrem på din bil.

Spare parts of car at a repair shop

Varför Kamremsbyte?

En kamrem är en viktig del av motorn som i regel sitter i dess framkant. Den ser till att koordinera motorns driftscykler genom att synkronisera olika axlar i motorn.
 
Ett exempel är att se till att kamaxeln öppnar upp ventilerna vid rätt tillfälle sett till hur vevaxeln är positionerad. Denna kamrem håller inte för evigt, utan den har en genomsnittlig livslängd innan den måste bytas ut. Det är biltillverkaren som har tagit fram en rekommendation och alla bilägare bör ha som utgångspunkt att följa vad de anger. Skulle kamremmen gå av under körning får motorn i värsta fall stora skador som blir kostsamma att reparera.

Om att byta kamrem

Hur komplicerat det är att byta kamrem kan skilja sig något åt beroende på bilmodell, men eftersom det krävs specialverktyg och rätt kompetens är åtgärden i princip alltid något som bör utföras av en bra bilverkstad. Det är en vanligt förekommande tjänst som kallas kamremsbyte.

En annan faktor är att kamremmen måste installeras med korrekt spänning, vilket även det kan skilja sig åt något mellan olika bilmodeller. De som arbetar professionellt med service av bilar har både verktygen och utrustningen för att ett kamremsbyte ska bli lyckat.

 

Även andra delar byts ibland vid ett kamremsbyte

Flera andra komponenter hänger ihop med kamremmen, till exempel olika spännhjul och löphjul. När det är dags för ett kamremsbyte kan man tänka på att dessa delar har haft lika lång tid i drift som den uttjänta kamremmen. Alltså är det en god idé att även byta ut dessa komponenter.

Kostnaden är nämligen försumbar i förhållande till att göra ett nytt kamremsbyte om någon av dessa kringsittande delar skulle gå sönder i ett senare skede. På vissa bilmodeller används även kamremmen till att driva vattenpumpen. I så fall är det bäst att även byta vattenpumpen i samband med kamremsbytet.

När ska du byta kamrem?

Remmen ska skiftas efter din biltillverkares rekommendationer för att undvika att den förstörs. Dessa rekommendationer skiljer sig mellan bilmärken men handlar alltid om det miltal som bilen körts eller bilens ålder. Skulle kamremmen brytas kan det få stora konsekvenser för motorn, vilket kan leda till kostsamma reparationer.

Vad kostar ett byte?

 

Ett kamremsbyte är relativt kostsamt och skiljer sig mellan bilmodeller beroende på hur kamremmen är monterad. Arbetet kräver längre tid än andra servicearbeten då vissa delar av bilen behöver demonteras för att mekanikern ska komma åt remmen och få plats att utföra arbetet. Med anledning av detta byter man ofta andra reservdelar som har med kamremmens funktion att göra i samma veva. Det kan röra sig om vattenpump, spännare och löphjul.

Kontakt Detaljer

 • Ring oss:

  +(46) 8 591 193 33

 • Hitta till oss:

  Brobybvägen 1, 19560 Arlandastad

 • Öppettider :

  Måndag - Fredag 7.00 - 18.00 Lördag -10.00 - 15.00 Söndag Stängt men vid akut hjälp ring oss så hjälper vi er.

Vid  Akut ärende