Öppettider
 • Måndag 9.00 - 18.00
 • Tisdag 9.00 - 18.00
 • Onsdag 9.00 - 18.00
 • Torsdag 9.00 - 18.00
 • Fredag 9.00 - 18.00
 • Lördag 10.00 - 15.00
 • Söndag Stängt

Däckhotell

Däckhotell för trygg, enkel och smidig däckförvaring. Checka-in dina hjul hos oss på Sigtuna Bilverkstad. Lämna in däcken och vi sköter resten. Vi ser till att dina hjul förvaras under de allra bästa förutsättningarna och är redo inför nästa säsong. Våra verkstäder erbjuder olika paketlösningar vid däckförvaring för att tillhandahålla den service som passar just dina behov.

dackhotell i Sigtuna

Checka in däcken på vårt däckhotell

Det finns många saker att ta hänsyn till på för att däcken ska tas om hand på ett korrekt sätt. Du behöver ha rätt verktyg för att lossa på fälgen och bultarna. Genom att göra rent hjulbultarna gör du det lättare för dig inför nästa däckbyte. Fyll på med ett halvt kilo lufttryck för att se till att däcken håller formen när de inte används.

Sedan är det bra att göra rent däcket ordentligt innan du förvarar allihop i ett svalt och framför allt torrt utrymme. Glöm heller inte bort att märka däcken så att de kommer på rätt ställe efteråt. Låter det jobbigt? För många kan det nog vara det, att hålla koll på hela processen och dessutom göra det rätt är inte alltid det lättaste.

Fördelar med däckförvaring hos en Däckteamverkstad:

Stötdämparna Stötdämparna på bilen, vad de huvudsakligen gör är att de tar så kallad kinetisk energi som skapas när fjädringen handskas med en bula eller ett hål i vägen. Det tar sedan denna energi, som du kommer ihåg är kopplad till rörelsen, och sedan omvandlar den till värmeenergi, vilket innebär värme, och sedan avleder denna energi från resten av bilen. Sättet det arbetar på är ganska häpnadsväckande. 

Stötdämparen själv har formen av en hydraulisk kolv som innehåller vätska inuti ett rör. När fjädringen rör sig upp och ner, så tillåter små hål varierande mängder av denna vätska att passera genom den. Som ett resultat av detta är att kolvens rörelse faktiskt avtagit och detta leder till att både fjädrarna och fjädringssystemet själv bromsas vilket innebär att det blir mindre rörelse och du får en mer komfortabel körning. Som ni kan se gällande stötdämparen så bygger den på en ganska enkel mekanik men på ett extremt effektivt sätt. 

Den tar hand om energin på ett sätt som gynnar bilen och ser till så att resten av upphängningssystemet inte skadas. Både fjädringen och stötdämparna spelar alltså en viktig roll på det sättet att inte bara skydda din bil från allvarliga stötar utan har även hand om din bils komfort och hur den beter sig på vägen, utan dessa hade inte bilen klarat sig särksilt länge och det hade absolut inte varit så trevligt att ta en biltur. 

Du har säkerligen hört talas om stötdämpare och fjädring, men få vet exakt hur stor inverkan det har på körningen, även om förklaringen är relativt simpel. Grunderna Om vi tittar på grunderna så hänvisar stötdämparna till ett antal komponenter som, när de sätts samman, bildar fjädringssystemet. Detta innebär delar som stötdämpare, kopplingar och fjädrar, som alla hjälper hålla bilen på vägarna.

Kontakt Detaljer

 • Ring oss:

  +(46) 8 591 193 33

 • Hitta till oss:

  Brobybvägen 1, 19560 Arlandastad

 • Öppettider :

  Måndag - Fredag 7.00 - 18.00 Lördag -10.00 - 15.00 Söndag Stängt men vid akut hjälp ring oss så hjälper vi er.

Vid  Akut ärende